Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SeaHelp má nové základny a zásahové lodě
 
      SeaHelp na novou sezónu otevírá dvě nová zásahová stanoviště a rozšiřuje svou flotilu zásahových lodí o další dva zbrusu nové čluny Axopar 28 cabin.

 
Od prvního června tak spustilo ostrý provoz zásahové stanoviště v marině Veruda u Puly. To je vybaveno osvědčeným modelem od firmy Pischel o délce 8m. Toto stanoviště bylo zvoleno vzhledem k velké oblibě jižní oblasti Istrijského poloostrova, kde každoročně tráví svou dovolenou tisíce jachtařů a vodních motoristů ve všudypřítomných hotelích a kempech.

V časové návaznosti se od prvního července t.r. uvádí do provozu další nové zásahové stanoviště SeaHelp na ostrově Rab a to v marině ACI. Toto stanoviště zároveň bude vybaveno zcela novou lodí Axopar 28 cabin.

"Vzhledem k neustálému nárůstu požadavků jachtařů na asistenci v této oblasti jsme se rozhodli vybudovat další stanoviště právě zde na Rabu. Toto umístění nám umožní velmi pružně reagovat na volání jachtařů v této velice oblíbené lokalitě" říká šéf SeaHelp Wolfgang Dauser. Kolem ostrova se nachází celá řada mělčin a nebezpečných skalisek na která lodě velmi často najíždějí. Kromě toho oblast je známá velmi silnými padajícími větry, které dokáží jachtařům značně zkomplikovat život. Doposud se muselo na Rab vyjíždět z 25 mil vzdáleného Punat, nyní díky nové výkonné lodi umístěné v této lokalitě budou zásahy mnohem rychlejší.

Nové lodě Axopar 28 jsou vybaveny dvojicí závěsných motorů Mercury 200 a 9,18m dlouhou a 2,95m širokou loď dokáží rozjet na 40 uzlů. Loď je díky svému profilu dna rovněž velmi úsporná a nové motory splňují ta nejpřísnější ekologická kritéria.

Ostrov Rab je mezi jachtaři a vodními motoristy mimořádně oblíben, zejména je vyhledáván turisty, kteří si přivážejí svou loď na dovolenou na přívěsu. Za svou oblibu vděčí zejména rozmanitou nabídkou ubytování a křišťálově čistou vodou. Majitelé těchto lodí snadno přecení své schopnosti a dostávají se pak do problémů zejména kvůli rychle se měnícímu počasí, kdy z čisté oblohy začne foukat z pobřežních hor padající vítr zvaný Bora. Známá je zejména větrná tryska u Bašky.

V případě nehody můžete na pomoc přivolat zásahový člun SeaHelp nejen z Rabu na Telefonním čísle 00800 112 00 112 případně 0043 50 43 112 nebo prostřednictvím praktické aplikace SeaHelp-App.
24h HOT LINE EUROPA: 00800 112 00 112 (Alternativně: 0043 50 43 112)

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>